Domus Avinyó / Public Spaces / Barcelona

Domus Avinyó / Public Spaces / Barcelona

A necessary adaptation after the discovery of a Roman site at the bottom of a municipal building . The approach to the site occurs through a sequence of lobbies which refers to the joint system of the main venues of the domus and Roman villas. hallways, substantially square proportions and changing heights, are connected by steps deep and low door. On the roofs of each of these lobbies , lighting is completely hidden . Indirect and overhead lighting , creating a skylight with wooden slats qualifying the entry of light.

 

Work:
Consulting. Lighting Design development, execution

Architect:
Vora Arquitectura en proceso

Collaborators: David Johnen, Joao Ávila

Photograph:
Adrià Goula

Customer:
MUHBA Domus de Avinyó, 15

Sponsor:
Icub. Institut de Cultura de Barcelona

Museography:
Stoa

Share